Депутат із Харківської області кинув гранату Ф-1 у будинок дружини, яка повернулася з евакуації вагітною. Близнюківський районний суд виніс обвинувальний вирок.

Під час судового засідання встановлено, що чоловік і жінка були одружені майже 20 років. У 2021 році пара розлучилася.

Після початку повномасштабного російського вторгнення жінка виїхала за кордон. У січні 2024 року вона повернулася в Близнюки вагітною. На суді обвинувачений заявив, що вагітність колишньої дружини він сприйняв як «особисту образу і ганьбу».

Депутат почав надсилати колишній дружині СМС-повідомлення з погрозами їй та її близьким. Він писав колишній тещі, що якщо її дочка не виїде з Близнюків за кордон, то він кине в неї бойову гранату. Того ж дня, коли надійшли повідомлення з погрозами, сім'я звернулася до Лозівського райвідділу поліції.

13 січня п'яний чоловік приїхав до будинку тещі, де тимчасово проживала колишня дружина. Із собою він узяв гранату Ф-1. Він почав ображати колишню дружину з використанням ненормативної лексики та вимагати, щоб жінка відмовилася від майбутньої дитини. Отримавши відмову, чоловік плюнув жінці в обличчя, потім вийшов і кинув гранату.

Вибуховою хвилею в будинку вибило 12 вікон, люди поранень не дістали. Чоловік утік. Через кілька годин його затримали правоохоронці. Під час слідчих дій депутат напав на поліцейського.

Вирок суду - 3 роки позбавлення волі. Однак перед цим підсудний уклав угоду зі слідством про визнання вини. Тому його звільнили від покарання з іспитовим строком на три роки.

Фото - ілюстративне