Оксфордський словник англійської мови налічує понад 170 000 слів, які на сьогодні є у вжитку в нейтів спікерів. Та ось цікавий факт: щоб розуміти мову на 70%, вам буде достатньо 1 000 слів! Вивчати англійську мову для початківців ніколи не пізно та не страшно. До того ж у вашому розпорядженні є доступні ресурси, про які ми й поговоримо далі.

Де вчити англійську для початківців?

Школа іноземної мови – найбільш надійний варіант. Якщо ви обираєте самостійну практику, то звертайте увагу на навчальні платформи та готові інтерактивні курси англійської для початківців, розроблені тими ж школами, викладачами й методистами із досвідом. Інтерактив важливий тому, що на перших етапах навчання вам необхідно:

  • чути правильну вимову слів;
  • чітко розуміти контекст і випадки вживання лексики та граматики;
  • рівномірно практикувати всі мовні навички – говоріння, слухання, письмо, читання.

Тож опанування англійської мови для початківців онлайн – за допомогою відеопояснень і різнопланових вправ на тренування навичок і закріплення матеріалу – це вдалий і дієвий спосіб. Виконані в онлайн-підручниках завдання перевіряються системою автоматично та не потребують участі викладача. Користувачі можуть відкривати правильні відповіді, порівнювати їх зі своїми, стежити за своєю успішністю у вивченні англійської мови для початківців.

Аби не витрачати час і енергію на пошук матеріалів, одразу обирайте готові добірки за конкретними темами з англійської для початківців. Наприклад, на цьому сайті ви можете пройти міні-курси англійської мови онлайн, присвячені граматичним темам для новачків, вивчити базові фрази для спілкування іноземною, отримати навчальний матеріал за вашим запитом для рівнів Beginner та Elementary.

Як полегшити самостійне навчання з нуля?

Платформи, що допомагають опанувати англійську для початківців онлайн, оптимізують процес, проте ви також можете прискорити та спростити його.

  1. Вчіть те, що знадобиться вам у житті. Якщо ви захотіли вивчити іноземну для подорожей, то на перших етапах не потрібно проходити теми з курсу бізнес-англійської – і навпаки. Обирайте ті лексичні та граматичні теми, які будуть корисні для вас тут і зараз.
  2. Використовуйте систему інтервального повторення. Англійська мова для початківців передбачає великі обсяги нової інформації. Без повторення вивченого матеріалу ви не зможете успішно просуватися в навчанні. Кожну тему, список слів та граматичні правила бажано повторювати до п’яти разів протягом певних інтервалів часу (одразу після ознайомлення, за 30 хвилин, за один день, за пару тижнів і за пару місяців).
  3. Додатково практикуйте англійську мову для початківців онлайн. Намагайтеся взаємодіяти з іноземною щодня. При цьому не перевантажуйте себе. Зробіть свої додаткові тренування розважальними: співайте або вчіть вірші, дивіться короткі відео, грайте в лінгвістичних застосунках. Виділяйте 15-20 хвилин на день, щоб залишатися в мовному середовищі.

Пам’ятайте про системність і регулярність, використовуйте професійні матеріали та готові тематичні програми, відстежуйте свій прогрес і працюйте над помилками. Успіхів!