Із трьох громад Куп'янського району примусово вивозитимуть сім'ї з дітьми. Відповідне рішення ухвалили на Раді оборони Харківської області, повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

Сім'ї з дітьми евакуюють із трьох громад району, які перебувають під постійними обстрілами:

  • Куп'янської;
  • Кіндрашівської;
  • Курилівської.

Зокрема, евакуації підлягають сім'ї з дітьми з таких населених пунктів:

У цих населених пунктах - 275 дітей. Вони зможуть виїхати щонайменше з одним із батьків або опікуном. Крім того, згідно з рішенням Ради оборони дітям буде заборонено в'їжджати в ці громади.

Олег Синєгубов наголосив, що сім'ї з дітьми, яких вивезуть із Куп'янського району, забезпечать житлом і підтримкою від міжнародних гуманітарних організацій.

Обов'язкову евакуацію в Куп'янському районі оголосили ще в серпні. Люди, які відмовлялися виїжджати, мали написати офіційну відмову. Однак від примусової евакуації відмовитися не можна.

Голова Куп'янської районної військової адміністрації Андрій Канашевич каже, що від початку жовтня росіяни стали частіше завдавати ударів по житловій інфраструктурі - приватних будинках і багатоповерхівках. У ніч на 27 жовтня армія РФ обстріляла смт Куп'янськ-Вузловий і село Курилівка. У Куп'янську-Вузловому під ударом опинилися житлові будинки та музична школа, у Курилівці - приватні будинки, госпбудівлі та машини.