Три підземні школи будують в Основ’янському, Новобоварському і Шевченківському районах Харкова. Про це розповіла директорка міського департаменту освіти та науки Ольга Деменко.

Будівництво цих закладів фінансується за рахунок дотацій з державного бюджету. На ці цілі виділено 345 мільйонів гривень. Очікується, що нові підземні школи зможуть прийняти понад 2 тисячі учнів. 

За інформацією міського голови Харкова Ігоря Терехова, дві з цих шкіл, які будуть розташовані в центральній частині міста, розраховані на навчання 900 дітей у дві зміни кожна. Третя школа будується у віддаленому районі, вона зможе прийняти 150 учнів.

Деменко зазначила, що нові підземні школи можуть розпочати роботу або з другої чверті навчального року, або найпізніше з грудня. Вона також підкреслила високий рівень довіри батьків до таких закладів, зазначивши, що якби в місті було 10 підземних шкіл, вони всі були б заповнені.

Загалом у Харкові планується побудувати підземну школу в кожному з дев'яти районів міста.

Де наразі діти можуть навчатись офлайн у Харкові та області:

Минулого року до харківських шкіл пішли 108,5 тисячі дітей, з них 7,5 тисячі - першокласники. У 2024-му році у місті навчатимуться 102,5 тисячі учнів (5,5 тисячі першокласників). Торік у Харкові перебувала 51 тисяча школярів, сьогодні їх 53 тисячі,  включаючи як місцевих жителів, так і ВПО. Приблизно 7,5 тисячі дітей будуть навчатися офлайн.