Навчально-виховний комлекс "Авторська школа Бойка", приміщення якого влітку потрапили під прямий обстріл, готується відновити роботу. Із 2 вересня заклад почне працювати, але в онлайн-форматі. Для повернення до офлайн-навчання школі необхідно побудувати повноцінне укриття.

Школа Бойка - приватний навчальний заклад у Харкові. Одним із засновників був Сергій Бойко, який викладав англійську мову за власною методикою. У 2024 році школі виповнюється 30 років.

23 червня 2024 року російські війська завдали авіаудару по школі, значно пошкодивши її корпуси. Дітей у момент атаки в будівлі не було, постраждала  одна працівниця закладу.  Для удару по закладу РФ уперше застосувала модифіковану КАБ-250. Директор школи Олександр Макагон заявляв, що зруйнований заклад планують відновити.

Після удару школа тимчасово була позбавлена ліцензії: 1 липня за рекомендацією Ради оборони начальник ХОВА Олег Синєгубов підписав розпорядження про призупинення ліцензії строком на два місяці. Причиною стало проведення навчального процесу без належного укриття, незважаючи на неодноразові попередження від правоохоронних органів.

Призупинення ліцензії діє до 1 вересня 2024 року. Спеціальна моніторингова група ОВА контролює усунення недоліків закладом.