Мешканець Ізюма отримав 12 років в'язниці за роботу в поліції росіян під час окупації міста. Про це повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула.

Під час окупації Ізюма у 2022 році 35-річний місцевий мешканець добровільно вступив до незаконно створеної поліції. Він отримав недійсне посвідчення. Обіймаючи незаконну посаду оперуповноваженого, чоловік вилучав майно у місцевих мешканців, затримував людей із застосуванням фізичної сили, безпідставно звинувачуючи їх у скоєнні злочинів.

Контррозвідка СБУ затримала колаборанта у вересні 2022 року в Ізюмі.

Під час судового розгляду обвинувачений свою провину не визнав. Він заявив, що представники окупаційної влади застосовували до нього фізичне насильство та погрожували, змусивши його обійняти посаду "оперуповноваженого". Також чоловік повідомив, що нібито не знав про кримінальну відповідальність за колабораціоністську діяльність.

Однак Київський районний суд Харкова визнав доводи обвинуваченого непереконливими і визнав чоловіка винним за ч. 7 ст. 111-1 (колабораціоністська діяльність) Кримінального кодексу України.