У Харкові розкрито замовне вбивство 34-річного чоловіка, якому завдали не менше 200 ударів металевим ломом та дерев'яною битою по всьому тілу. Мотивом стало небажанязамовника сплачувати борг. Злочинці не лише позбавили життя людину, але й знімали весь процес на камеру телефона, повідомили у прокуратурі.

За даними слідства, трагедія сталася у березні 2024 року в лісі поблизу вулиці Рудничної в Харкові. 

Замовник, чия особа наразі не розголошується, звернувся до свого давнього знайомого – 33-річного чоловіка, який вже мав кримінальне минуле. Розуміючи складність завдання, підозрюваний залучив до справи свого товариша, який на той момент відбував покарання у Харківському слідчому ізоляторі. Цей ув'язнений взяв на себе роль "дистанційного координатора" і допоміг знайти другого виконавця - 42-річного мешканця села Мурафа.

Правоохоронцям вдалося затримати обох безпосередніх виконавців вбивства, а також був затриманий і злочинець, який координував злочин з СІЗО.

Усім трьом оголошено про підозру у вчиненні умисного вбивства з особливою жорстокістю, на замовлення, з корисливих мотивів та за попередньою змовою групою осіб (п. п. 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України). Суд, зважаючи на тяжкість злочину, обрав для всіх трьох підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Головний фігурант справи – замовник вбивства – наразі переховується від слідства. Правоохоронці вирішують питання про оголошення його в розшук.