Швейцарія відновить спецшколу імені В. І. Короленка в Харкові, повідомили в облраді.

Спецшкола розташована на вул. Сумській, 55. Тут навчаються незрячі діти. У структурі школи є дитсадок, початкова школа, гімназія та музична школа.

Будівлі спецшколи постраждали від російського обстрілу в березні 2022 року. 

У трьох корпусах відремонтують опалення, каналізацію та водопровід. Один із постраждалих корпусів - пам'ятка архітектури. На відновлювальні роботи швейцарські партнери спрямують 8,3 млн грн. Ремонт збираються завершити до холодів, щоб заклад міг нормально працювати і пережити зиму.

За допомогою харківської компанії AES-Group та американських партнерів у школі також встановили понад 200 сучасних вікон. 

У відновленні харківських шкіл, зруйнованих російськими обстрілами, беруть участь і німецькі партнери. Адміністрації Баварії та харківського міста-побратима Нюрнберга збираються відновити дві школи.

Директор міського Департаменту освіти Ольга Деменко повідомляла, що внаслідок обстрілів у Харкові було пошкоджено 120 шкіл. Загалом у Харкові - близько 200 шкіл.

Деменко зазначила, що 18 шкіл Харкова пошкоджено більш ніж на 60%, чотири - зруйновано, і їх планують побудувати заново.