У Харківській області після російських штурмів і обстрілів збільшилася "сіра зона". Про це в ефірі національного телемарафону повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

"Сірою зоною" називають територію, яку фактично не контролює жодна з армій.

За словами Синєгубова, російські війська щодня намагаються атакувати позиції ЗСУ, але під вогнем відступають на раніше зайняті рубежі.

Також армія РФ продовжує обстрілювати північ області - Харківський, Богодухівський і Чугуївський райони, особливо район Вовчанська. Найважча ситуація - у Куп'янському та Ізюмському районах.

Зокрема, у селі Курилівка через авіаудар 140 будинків залишилися без світла, але енергетики вже повернули електропостачання.

Губернатор назвав "важкою" ситуацію і в Борівській громаді, що розташована на Лиманському напрямку, також пріоритетному для армії РФ. Представник штурмової бригади прикордонників "Сталевий кордон" Іван Шевцов заявляв, що на Лиманському напрямку війська РФ використовують групи по 30-50 бійців із важкою технікою.

При цьому з Куп'янського напрямку росіяни відвели техніку і проводять там так звані "м'ясні штурми", атакуючи групами до 30 осіб.