Тіла двох жінок знайшли під завалами у Козачій Лопані. Про це повідомив голова Дергачівської міської військової адміністрації В'ячеслав Задоренко.

Російські війська 21 серпня між 12:30 та 13:00 завдали ударів по адміністративній будівлі Козачолопанського старостинського округу. За попередньою інформацією, росіяни використали дві ракети північнокорейського виробництва. Одразу загинула жінка 1981 року народження. Під завалами опинилися ще троє жінок. Одну з них удалося деблокувати живою. Її здоров'ю нічого не загрожує.

У Козачій Лопані дві доби проводять пошуково-рятувальну операцію. Бійці ДСНС, місцеві жителі та працівники Дергачівської міськради розбирали завали зруйнованої будівлі місцевої адміністрації. Через активність російських FPV-дронів та загрози артилерійських обстрілів спецтехніку використати не вдалося. Під час пошукових робіт було виявлено тіла двох місцевих мешканок, які допомагали у роботі старостинського округу. Одне тіло рятувальники дістали.

Глава Дергачівської ГВА висловив співчуття рідним та близьким загиблих.

Козача Лопань знаходиться на самому кордоні з РФ. До війни тут мешкало близько 1,2 тис. осіб. Російські війська постійно обстрілюють це селище. напередодні удару по адміністративній будівлі вони 20 серпня атакували селище дронам. Тоді загинула одна людина і кілька поранено.За даними Задоренка, населення Козачої Лопані за останній місяць зросло з 600 до 825 осіб. У зв'язку з небезпекою він закликав людей не повертатися до прикордонних населених пунктів.