Учора, 22 серпня, російські війська завдали удару по Богодухову Харківської області, застосувавши реактивні системи залпового вогню "Торнадо-С". Внаслідок атаки загинув 56-річний чоловік, який копав картоплю на городі. Ще 8 людей отримали поранення, серед них - 15-річний підліток. Про це повідомив начальник Слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов

"Торнадо-С" (індекс С — від "Смерч") - російська реактивна система залпового вогню калібру 300 мм, розроблена як легка і універсальна версія системи "Смерч". Вперше вона була представлена у 2007 році. Максимальна дальність польоту - до 120 км.

► Одна з ракет вдарила по території цеху в Богодухові, там постраждало п'ятеро працівників.

► Інше влучання було в районі житлової забудови - саме там загинув чоловік. Сьогодні, 23 серпня, йому мало виповнитись 57 років. Ще двоє людей отримали поранення. 15-річний хлопець знаходиться в лікарні. Його госпіталізували з уламковим пораненням лівої руки.

► Ще один чоловік постраждав під час обстрілу підприємства, яке займалося розведенням худоби та виробництвом хліба.

Пошкодження інфраструктури:

  • зруйновано житлові будинки (багатоквартирні та приватні);
  • пошкоджено приміщення двох цивільних підприємств;
  • завдано шкоди автомобілям та господарським будівлям.

За даними прокуратури , внаслідок обстрілу сталась пожежа в лісовому масиві поблизу с. Семенів Яр Богодухівського району. У ДСНС зазначили, що там горіла хвойна підстилка на площі близько 2 га. До ліквідації пожежі задіяні підрозділи ДСНС у складі 40 рятувальників та 9 одиниць техніки.