Колишній міліціонер харківського «Беркуту» отримав 6 років в'язниці за тортури євромайданівців у 2014 році. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

Чоловік діяв разом з двома своїми співробітниками, які наразі переховуються від суду на території РФ, їх оголошено в розшук.

Беркутівці знущалися над двома учасниками Революції Гідності, які брали участь в акціях протесту 20 січня 2014 року на перехресті вулиць Грушевського та Паркової дороги в Києві. Хлопців били та принижували. Один із постраждалих був неповнолітній; його роздягнули при температурі повітря -12°C, поранили ножем у стегно правої ноги,  потім забризкали перцевою рідиною та примусили пройти оголеним через групу правоохоронців, співаючи гімн України. В результаті обох скинули з колонади центрального входу на стадіон «Динамо» імені В. Лобановського. 

Метою зловмисників було покарання потерпілих за участь у Майдані, їхню життєву позицію та ідеологічні погляди, а також залякування інших учасникі Євромайдану. Потім постраждалих звинуватили в організації масових заворушень.

Це був повторний суд над "беркутівцем" за апеляцією, поданою потерпілими. У перший раз зловмисника було виправдано.