16 серпня на 87-му році життя помер Василь Іванович Танцюра - доктор історичних наук, професор Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.

Василь Танцюра народився 27 лютого 1937 року в селі Березівка Красноградського району Харківської області.

Його академічна кар'єра розпочалася в 1956 році в Каразінському університеті, де він пройшов шлях від студента до професора та завідувача кафедри.

Він працював керівником іноземного відділу Харківського університету, деканом підготовчого факультету для іноземних громадян (1973-1977 рр.), проректором з  навчальної роботи  (1977-1982 рр.), завідувачем ряда кафедр університету (1981-1999 рр.).  Протягом багатьох років Танцюра керував обласною радою соціально-гуманітарних дисциплін закладів вищої освіти І і ІІ рівнів акредитації.

Професор Танцюра - автор понад 200 наукових праць з політичної історії та історії України. Він ініціював видання першого в Україні посібника "Політична історія України", рекомендованого Міністерством освіти і науки.

За свою кар'єру підготував більше 30 кандидатів та докторів наук.

Заслуги Василя Танцюри відзначені орденом "Знак пошани", "Медаллю імені В. Н. Каразіна", "Знаком відмінника освіти" Міністерства освіти і науки України та іншими нагородами.