40-річна медсестра з Полтавської області брала 200 тисяч гривень за оформлення фіктивної інвалідності. Про це повідомили у прокуратурі.

Жінку затримали на початку квітня 2024 року в Харкові під час отримання другої частини суми у розмірі 185 тисяч гривень від "клієнтки", якій зловмисниця "допомогала" в оформленні інвалідності 2-ої групи. Аванс у розмірі 15 тисяч гривень жінка заплатила раніше.

За даними слідства, обвинувачена розробила схему, за якою підшукувала людей та оформляла їм фейкову інвалідність. Вона вирішувала питання про узгодження документів щодо медичного обстеження і стаціонарного лікування без їх фактичного проходження. Це дозволяло оформити інвалідність.

Наразі правоохоронці встановлюють всі епізоди злочинної діяльності медсестри та загальну суму отриманих нею коштів. Також перевіряється її можлива причетність до оформлення "інвалідності" чоловікам призовного віку.

Шахрайці загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна за ч. 3 ст. 369-2 КК України.