ЗСУ відійшли з позицій у селі Крохмальне на Куп'янському напрямку. Це 21 січня в ефірі телемарафону підтвердив речник командування Сухопутних військ Володимир Фітьо.

За його словами, загрози для сусідніх підрозділів це не становить, і це, ймовірно, тимчасове явище.

"Лінія фронту щодня зміщується, ми просто не повідомляємо про захоплення або відбиття 100 метрів, нам це не потрібно. А для російських пропагандистів треба будь-яку перемогу приносити як Піррову, щоб показати, чому тільки протягом січня вони втратили 7055 солдатів у смузі відповідальності стратегічного угруповання "Хортиця", - розповів Фітьо.

Село Крохмальне розташоване на відстані близько 30 км від Куп'янська трасою. Через село проходить автомобільна дорога Н26. На відстані 2 км розташована залізнична станція Берестова.

До повномасштабного вторгнення там мешкало не більш ніж 45 осіб.

"Було десь п'ять будинків, і ці будинки зруйнувала армія РФ. Тому ці кілька метрів, які росіяни захопили, не мають жодного значення. Наші захисники відійшли на більш підготовлені рубежі, де їхні життя в безпеці", - розповів Фітьо.

Він додав, що росіяни не відмовилися від наступу на Лимано-Куп'янському та Бахмутському напрямках, де РФ намагається просуватися від Куп'янська Харківської області до Нью-Йорка Донецької.