У Харківській області на Куп'янському напрямку тривають важкі бої, там дещо збільшилася так звана "сіра зона". Про це в ефірі національного телемарафону сьогодні, 19 липня, сказав голова ХОВА Олег Синєгубов.

Сіра зона - це територія, яка не підконтрольна жодній стороні.

Які села потрапили в "сіру зону" в Куп'янському районі Синєгубов не уточнив, зазначив лише, що їхня територія фактично стала територією бойових дій.

Кілька днів поспіль, сказав очільник ХОВА, росіяни вдавалися до активних штурмових дій на Куп'янському напрямку, зокрема, в районі Масютівки, Лиману Першого, але всі штурми було відбито нашими захисниками.

РФ справді накопичила на Куп'янсько-Лиманському напрямку, тобто на кордоні Харківської та Луганської області, велику кількість живої сили і техніки - до 100 тисяч осіб, близько 900 танків, понад 500 артилерійських систем, але "несподіванкою" для ЗСУ це не стало, адже це "накопичення" було поступовим.

Учора ввечері, 18 липня, заступник міністра оборони Ганна Маляр заявила, що наступ російських військ на Куп'янськ безуспішний, і ініціатива вже на боці ЗСУ.