РФ вдруге з початку вторгнення намагається знищити Слатине Харківської області. Російські війська використовують реактивні системи залпового вогню, FPV-дрони та авіацію. За останній час тут загинуло 5 людей, 11 було поранено, повідомив начальник Дергачівської міської військової адміністрації В'ячеслав Задоренко, пише FREEДОМ.

Слатине – велике селище в Дергачівській громаді, розташоване за 13 км від кордону з Росією. Від центру Харкова до селища – 28 км. До війни у ​​селищі проживало близько 6 тис. людей. Наразі у селищі проживає близько 2000 осіб. Працюють старостат та амбулаторія, забезпечено постачання комунальних послуг.

До деокупації Дергачівської громади Слатине постійно зазнавало артилерійських обстрілів, майже половина житлових будинків була зруйнована. Сильно постраждала й інфраструктура. 2023-го селище не атакували, і влада почала його відбудовувати. Слатине вдалося відновити на 70%, але з весни 2024 року масовані удари російської армії по мирних жителях поновилися.

За даними старости Слатиного Євгена Івахненка, одна з вулиць селища ще тиждень тому була майже заселена, але зараз людей на ній майже немає. Російська авіабомба влучила прямо у житловий будинок, який відновили після обстрілів 2022 року. Від нього залишилися руїни, ще 10 приватних будинків серйозно постраждали.

26 вересня війська РФ також обстріляли Слатине, було завдано близько 15 ударів. 28 вересня війська РФ завдали удару КАБами по селищу, тоді загинули троє людей.