47-річного мешканеця села Кіндрашівка Куп'янського району Харківської області засуджено до трьох років позбавлення волі за ухилення від призову на військову службу. Про це повідомили у прокуратурі.

У січні 2024 року чоловік отримав повістку, але не з'явився до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. За даними прокуратури, він був придатним до служби та належним чином поінформований про наслідки відмови від призову.

Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою провину.

Згідно зі статтею 336 Кримінального кодексу України (ухилення від призову на військову службу) він отримав вирок - 3 роки тюрми.

З 24 лютого 2022 року в Україні введено воєнний стан. Усі чоловіки від 18 до 60 років, придатні за станом здоров'я, можуть бути призвані на військову службу. Співробітники ТЦК використовують різні механізми вручення повісток, зокрема, виписують їх на вулицях і в громадських місцях.

З 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію. Усі військовозобов'язані до 16 липня включно мають оновити свої облікові дані, зокрема:

  • мобільний телефон;
  • фактичне місце проживання;
  • e-mail (за наявності).