Жителям Борівської громади, які знаходяться близько до лінії фронту, рекомендують евакуюватися. Про це розповів в ефірі Українського Радіо Харкова начальник Борівської селищної військової адміністрації Олександр Тертишний.

Борівська громада розташована на сході Харківської області в Ізюмському районі. До громади входять 38 населених пунктів, у яких до війни проживало близько 22 тис. осіб.

Війська РФ постійно обстрілюють населені пункти громади, застосовують авіабомби, РСЗВ і артилерію. За словами Тертишного, за останній час обстрілами пошкоджено близько 25% житлових будинків.

Так, 16 червня близько 15:00 росіяни обстріляли Піски-Радьківські, Синьківку, Дружелюбівку, вночі - Борівську Андріївку. Двоє людей, 59-річний чоловік і 13-річний хлопчик, отримали поранення, 33-річна вагітна жінка, мати пораненого хлопчика, отримала гостру реакцію на стрес.

За останні два-три тижні з громади виїхали до 300 осіб, ще 6800 залишаються.

Із населених пунктів "червоної" зони - сіл, що розташовані на відстані до 5-10 км від фронту, вже провели обов'язкову евакуацію всіх дітей.

У населених пунктах, розташованих поруч із фронтом, залишилося 170 осіб, у деяких селах живе лише по парі людей. Усім людям, які там живуть, доставляють продукти, але голова селищної військової адміністрації все ж закликає жителів прифронтових сіл евакуюватися.

"Вода в населених пунктах, у принципі, є. У нас є кілька сіл, де немає електроенергії. Це ті, які зовсім поруч із фронтом. Там дуже мало людей залишилося, і ми їм рекомендуємо евакуюватися", - зазначив Тертишний.

Фото: Олександр Тертишний