Житель Харківської області зрізав кабелі "Укртелекому", щоб зробити паркан. Про це йдеться у вироку Сахновшинського районного суду, розміщеному в Єдиному реєстрі судових рішень. 

Прокурори довели, що на початку листопада 2023 року чоловік зрізав зі стовпа близько 300 метрів телефонного та радіокабелю.

Свідок крадіжки повідомив, що займався господарством і почув, як загавкав його собака. Він вийшов за двір і побачив на землі обрізані кабелі, біля яких стояв обвинувачений. На запитання навіщо він обрізав дріт, обвинувачений повідомив, що йому потрібно зробити огорожу. 

Обвинувачений свою провину не визнав. Він пояснив суду, що раніше працював монтером і обслуговував кабелі. За його версією, кабелі були неправильно встановленими і непридатними до використання. Зазначені кабелі були придбані коштом жителів села, тому, на думку засудженого, вони не можуть належати "Укртелекому".

Чоловіка засудили до 5-ти років позбавлення волі. Від відбування покарання його звільнили з випробувальним строком на один рік.