Близько 22:00 16 серпня та близько опівночі росіяни завдали ударів по селищу Козача Лопань Дергачівської громади. Загинула жінка, її дані встановлюються. Пошкоджено приватні будинки, зруйновано дах і виникла пожежа у двоповерховому будинку. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Хроніка обстрілів

► Новоосинове Куп'янського району. Війська РФ двічі обстріляли село - о 15:00 і 16:05. Пошкоджено приватний будинок і господарську споруду.

► Малоданилівська громада. Близько 16:10 росіяни завдали авіаційного удару. Інформація про постраждалих і руйнування не надходила. На місці падіння знайдено частини УМПБ Д-30.

► Одноробівка Богодухівського району. Унаслідок обстрілу о 17:51 горів зруйнований будинок, господарська будівля, горіла трава на відкритій території. 

► Куп'янськ-Вузловий Куп'янського району. Унаслідок обстрілу близько 22:00 пошкоджено вікна та двері трьох приватних будинків і гараж. 

Борова Ізюмського району. 17 серпня о 4:30 росіяни скинули на селище КАБ. Інформація про постраждалих і руйнування не надходила.