Справу про вбивство балетмейстера харківського театру музкомедії Марії Холодної передали до суду. Про це повідомив начальник Слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов.

Злочин було скоєно в середині лютого 2024 року. У вбивстві звинувачується чоловік Холодної.

У 2024-му подружжя вирішило розійтися. Чоловік через ревнощі вирішив розправитися з дружиною і тривалий час стежив за нею. У середині лютого 2024 року чоловік убив Марію у неї вдома, після чого інсценував у квартирі побачення своєї дружини з іншим. Труп чоловік розчленував у ванній. Голову і руки закопав у лісосмузі, тіло відвіз на дачу і намагався спалити. 

Щоб приховати злочин і заплутати сліди, чоловік кілька днів після вбивства возив телефон дружини містом і відповідав на повідомлення від тещі. Таким чином він намагався створити уявлення, що жінка ще жива.

Коли поліція затримала чоловіка, він заперечував свою причетність до вбивства, але потім зізнався. Розповів, що посварився з дружиною, штовхнув її у ванній, вдарив кілька разів ножем у тулуб, а потім розчленував труп і виніс із квартири в пакеті та валізі на колесах. 

Чоловік планував покинути країну, у нього була канадська віза.

У пари залишився 12-річний син. У день убивства він був у бабусі.

За даними Болвінова, поліція зібрала достатньо доказів причетності обвинуваченого до вбивства: відео з камер спостереження, результати експертизи ДНК, безліч фактів, які вказують на те, що злочин було сплановано заздалегідь. 

Обвинуваченому загрожує довічне ув'язнення.