Війська РФ 9 разів обстрілювали редакції газет у селищі Золочів Харківської області. Про це повідомила заступник головного редактора видань Леся Бабкіна, пише «Слобідський край».

Черговий обстріл стався 15 серпня. Під удар потрапили редакції газет «Зоря» та «Вісник Богодухівщини», які розміщуються в будівлі в центрі Золочева.

Леся Бабкіна розповіла, що співробітники редакцій не працюють у цій будівлі з початку повномасштабного вторгнення. З лютого до 1 квітня 2022 року в будівлі періодично перебував редактор Василь Мірошник. Він працював там доти, доки не почалися обстріли. Загалом від початку повномасштабного вторгнення будівлю, у якій розміщувалися редакції, обстріляли дев'ять разів.

Леся Бабкіна каже, що будівлю поки відновлювати не будуть.

«Законсервуємо якось, щоб дах не протікав і у вікна не задувало. Роботу свою ведемо в основному онлайн. Газету робимо, бо вона потрібна людям. Особливо в прикордонні, де дуже часто немає ні зв'язку, ні інтернету, ні електрики», - повідомила Бабкіна.

Загалом 15 серпня по Золочеву росіяни вдарили чотирма КАБами. Унаслідок обстрілу постраждали 6 осіб, серед них - дитина 12 років.

15 серпня росіяни також вдарили по селу Тимофіївка Золочівської громади. Унаслідок семи ударів було пошкоджено два приватні та два одноповерхові багатоквартирні будинки, сараї, гаражі, погреби, енергомережі.

Сьогодні, 16 серпня, близько 9:00 росіяни обстріляли село Одноробівка Золочівської громади. Зруйновано будинок, але люди не постраждали.