РФ вивела частину резервів, якими збиралася посилити свої війська на Вовчанському та Липецькому напрямках, із Харківської області в Курську. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, пише «Суспільне»

Відведення військ із Харківського напрямку, за даними губернатора, не спостерігається. Бої тут тривають так само, як і на Куп'янському напрямку.

Незважаючи на перекидання резервів у Курську область, російське командування проводить заміну і посилення підрозділів на Вовчанському напрямку і кидає тут війська в атаки.

Також губернатор повідомив, що два дні тому російські війська відійшли від села Сотницький Козачок, яке розташоване в Золочівській громаді на самому кордоні з РФ.

Наступ у Курській області РФ українські війська проводять із 6 серпня. У Курську область російське командування перекидає резерви, зокрема і з України. Але представник оперативно-тактичного угруповання «Харків» Петро Гасай повідомляв, що російські військові не хочуть, щоб їх переводили з української території в РФ, оскільки це означає зниження зарплат у солдатів.

Тривають бої і на південному сході області, на Куп'янському напрямку. Тут ЗСУ позицій не втрачають. 

Загалом, зазначив Синєгубов, лінія фронту повністю стабілізована - і на Куп'янському, і на Борівському, і на Харківському напрямках.

Знизилася інтенсивність бомбардувань КАБами. Якщо раніше фіксували від 30 до 60 ударів на добу, то зараз - не більше 10. Проте бомбардування тривають. Сьогодні, 14 серпня, на Куп'янському напрямку було зруйновано чергову транспортну переправу.