Житель Харківської області у "штанях-кікіморах" та камуфляжній футболці намагався пройти через Карпатські гори до Румунії. Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

Штани-кікімори (або кікімори) - це спеціальний вид маскувального одягу, який використовується для камуфляжу в лісовій місцевості. Вони отримали свою назву від слов'янського міфологічного персонажа кікімори - лісового духа.

Чоловіка разом з його супутником з Донеччини затримали всього за 50 метрів від державного кордону.

Загалом за добу на цій ділянці кордону було затримано 15 осіб, які намагалися нелегально потрапити до Румунії. Серед порушників були також жителі Донецької та Івано-Франківської областей.

Прикордонники відзначають, що багато з затриманих були абсолютно не підготовлені до складних гірських умов - деякі навіть вирушили у подорож у шортах та шльопанцях, без достатнього запасу їжі та води.

Державна прикордонна служба України наголошує на небезпеці таких "мандрівок" через гори. Серед ризиків - складний рельєф, дикі тварини, різкі зміни погоди, можливість дезорієнтації, травмування та інші загрози для життя та здоров'я.

Що загрожує порушникам

Згідно зі за статтею 204-1 КУпАП чоловікам загрожує штраф за незаконне перетинання або спробу незаконного перетинання державного кордону України: від 3400 до 8500 гривень.