У Харкові з укриттів крадуть теплові лічильники. Про це повідомили на комунальному підприємстві "Харківські теплові мережі".

► В Індустріальному районі чоловік, одягнений у військову форму, залишив без приладів обліку 6 багатоповерхівок. На крадіжку йому знадобилося 13 хвилин. Злочин зафіксувала камера відеоспостереження. 

У ще одній багатоповерхівці лічильники крали двічі. У жовтні минулого року викрали один, встановили новий. Але в серпні цього року його теж вкрали. 

Майстер теплового району Ольга Лиходей розповіла, що підвали закривати не можна через обстріли. Злодії цим користуються - вони, наприклад, брешуть, що шукають у підвалі кішку.

За словами заступника начальника служби безпеки та режиму ХТМ Артема Коваленка, внаслідок злочинів підприємству було завдано значних збитків. Тільки в одному Індустріальному районі зафіксовано 6 крадіжок лічильників, які коштували понад 150 тис. грн.

► У Шевченківському районі ситуація схожа: лічильники вкрали одразу з двох теплових рамок.

Слюсар Ігор Звягінцев каже, що злодії псують прилад вартістю 25 тис. грн через шматок кольорового металу.

Особи всіх злодіїв встановлено. Викрадач, який зіпсував одразу 6 лічильників, перебуває у слідчому ізоляторі. Долю інших затриманих вирішуватимуть правоохоронці. За крадіжку в умовах воєнного стану їм загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.