39-річний харків'янин, який зарізав волонтера, сяде на 13 років. Про це повідомили у прокуратурі.

Улітку 2018 року чоловік, перебуваючи у стані наркотичного сп'яніння, прийшов до своїх батьків з вимогою дати йому 10 тисяч доларів та ключі від сімейного автомобіля, оскільки заборгував великі суми кредиторам. Син поводився агресивно та погрожував спалити квартиру, якщо батьки відмовлять йому.

Злякавшись, батьки подзвонили старшому синові, який був керівником реабілітаційного центру, щоб той попросив волонтерів приїхати до них на допомогу та вгамувати молодшого сина.

Приїзд волонтерів не заспокоїв чоловіка. Навпаки він дістав розкладний ніж і став погрожувати їм. Коли один із волонтерів підійшов ближче, зловмисник вдарив його ножем у грудну клітину. Потерпілий помер на місці.

Під час судового розгляду обвинувачений свою вину не визнавав та висував різні версії, намагаючись виправдати себе. Сторона захисту наполягала на тому, що чоловік оборонявся, оскільки його нібито хотіли незаконно позбавити волі та помістити в реабілітаційний центр на лікування, а вбивство сталось випадково.

Вироком суду першої інстанції чоловіку було призначено покарання - 13 років позбавлення волі. Не погодившись з цим, сторона захисту оскаржила вирок у судах апеляційної та касаційної інстанцій, мотивуючи це тим, що у діях обвинуваченого відсутній склад злочину.

Верховний Суд поставив крапку у справі: засудженому за фактом умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 КК України) доедеться провести 13 років у в'язниці.