Міський голова Ігор Терехов заявив, що ситуація в Харкові стала спокійнішою через дозвіл українській армії завдавати ударів по позиціях запуску ракет на території РФ. Про це мер розповів в інтерв'ю британському інформаційному агентству "Reuters".

Наприкінці травня президент США Джо Байден схвалив використання американської зброї для ударів по цілях у Росії, звідки здійснювалися атаки на Харків

За словами Терехова, завдяки таким ударам в останні пару тижнів у Харкові не спостерігалося масованих обстрілів, як це було, наприклад, у травні.

Зокрема, ракетні системи HIMARS вразили російську пускову установку С-300 разом із системами спостереження та радіолокації. Мобільні пускові установки ракетних комплексів несуть значну загрозу для Харківської області. Вони завдавали ударів, а потім швидко змінювали позицію. Протидіяти атакам з цих систем було досить складно, оскільки збити балістичні ракети може лише зенітно-ракетний комплекс "Patriot".

При цьому, ворог продовжує наносити удари по Харкову бомбами з авіації. 10 червня РФ скинула 4 авіабомби на Харків. У місті пошкоджено 35 будинків, 86 гаражів і 22 машини. Одна людина загинула.

Терехов знову наголосив на необхідності постачання систем протиповітряної оборони від іноземних партнерів для захисту міста.