РФ перекидає нові сили на Харківський фронт. Про це повідомили у оперативно-тактичному угрупуванні військ "Харків" у зведенні від 11 вересня.

Ситуація на різних ділянках фронту

► В районі села Глибоке росіяни проводять заміну особового складу на позиціях. Відмічається активізація застосування мототехніки. Тут діють підрозділи 11-го танкового полку 18-ї мотострілецької дивізії.

► В районі Липців росіяни відновлюють боєздатність штурмових груп 7-го окремого мотострілецького полку 11-го армійського корпусу з метою наступу та відновлення втраченого положення.

► У Вовчанську війська РФ продовжують атаки в районі багатоповерхівок, здійснюють повітряну розвідку. Також вони провели поповнення особового складу 2-го мотострілецького батальйону 128-ї окремої мотострілецької бригади, щоб відновити боєздатність штурмових груп.

► В районі села Тихе росіяни перемістили бійців 136-ї окремої мотострілецької бригади 58-ї армії на передові позиції.

В цілому, за оцінками ОТУ, оперативна обстановка на Харківському напрямку суттєвих змін не зазнала та залишається складною. Російські війська намагаються захопити важливі ділянки місцевості або населені пункти.

10 вересня відбулося 4 бойових зіткнення. Російські війська завдали 3 авіаудари з використанням 4 КАБів та 15 некерованих авіаційних ракет, 45 ударів дронами-камікадзе та обстріляли позиції ЗСУ 460 разів.

Втрати військ РФ

ЗСУ відбивають всі атаки та завдають значних втрат військам РФ. 

10 вересня на Харківському напрямку росіяни втратили 66 людей вбитими та пораненими. Один російський військовий здався у полон.

ЗСУ знищили та пошкодили 58 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема:

  • 2 артилерійських системи;
  • 7 автомобілів;
  • 2 одиниці спеціальної техніки;
  • 47 БпЛА.

Також українські військові знищили:

  • 35 укриттів для особового складу;
  • 1 місце зберігання боєприпасів;
  • 1 стартовий майданчик запуску БпЛА.