ВСУ бракує сил та засобів для проведення масштабних контрнаступальних операцій на Куп'янському напрямку. Про це в етері нацмарафону розповів начальник штабу 4-ї прикордонної комендатури швидкого реагування бригади "Помста" Максим Вичавка.

Наразі контратаки ВСУ мають локальний характер і обмежуються спробами відбити одну-дві ворожі позиції або відновити втрачені. За його словами,  російські війська активно використовують усі доступні види озброєння, намагаючись прорвати оборону українських захисників у районі Куп'янська. РФ намагається розвинути тактичний успіх у місцях, де вдалося вклинитися в українську оборону. ЗСУ вживають усіх можливих заходів для стримування противника, станом на сьогодні ситуація під контролем.

Також відомо, що російське командування перекидає на Куп'янський напрямок додаткові резерви, у тому числі з інших ділянок фронту. Головною ударною силою противника на цьому напрямку виступає 1-а танкова армія РФ.

Бої на Куп'янському напрямі тривають уже майже 2 роки – з кінця 2022-го. Весь цей час лінія фронту була малорухливою. Бої велися в районах сіл Синьківка та Петропавлівка приблизно за 8-10 км від Куп'янська. Восени 2024 року лінія фронту трохи посунулась у бік райцентру, є просування до річки Оскіл. 11 вересня російська армія обстріляла Куп'янськ із танка. Дальність стрілянини з танка значно менша, ніж з артилерії.