Жінка, яка випала в Харкові з 9-го поверху будинку на вулиці Академіка Павлова, проводила час зі знайомими, які змагалися, хто більше вип'є. Начальник Слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов повідомив подробиці події, пише "Суспільне".

НП сталася вчора, 8 серпня, близько 19:16. Жінку доправили до лікарні. Лікарі оцінюють її стан як важкий.

Постраждалій - 30 років. Відомо, що до падіння вона вживала спиртні напої.

"За нашою інформацією, там була група хлопців і дівчина, які випивали в орендованій квартирі... Вони почали якісь там змагання, хто більше вип'є. Зі слів інших, ця жінка стала дуже багато випивати і в стані алкогольного сп'яніння почала поводитися неадекватно: вилазила з вікна на блок кондиціонера, а чоловіки її зупиняли", - розповів Болвінов.

Потім, за словами поліцейського, жінка пішла на балкон, сіла на підвіконня і намагалася на ньому балансувати, але не втрималася.

"Рукою намагалася схопитися за раму, але чи то промахнулася, чи то не втрималася, і вивалилася з вікна. Усі допитані чоловіки розповідають цю одну версію", - сказав Сергій Болвінов.

Люди, які перебували в компанії з постраждалою, злякалися і втекли. Правоохоронців і медиків викликали очевидці НП.

Інформацію, яка з'явилася в деяких пабліках, про те, що хтось на місці події бігав із ножем, Болвінов не підтвердив. Заявив, що перевіряються свідчення, якщо буде необхідно, поліція застосує поліграф.

Наразі немає даних про те, що жінку хтось штовхнув або викинув із вікна, тому у відкритому кримінальному провадженні за статтею про замах на вбивство наразі зроблено позначку "нещасний випадок".

Також Болвінов повідомив, що постраждала перебуває в реанімації. За його інформацією, кістки в жінки цілі. Лікарі роблять аналізи, щоб визначити, чи була вона в стані алкогольного сп'яніння. Щойно буде можливо, жінка дасть свідчення, і це, на думку поліцейського, суттєво допоможе встановити істину.