Харків'янин пропонував фальшиву відстрочку від мобілізації за 1000 доларів. Про це повідомили в прокуратурі.

За даними слідства, на початку липня 2024 року 29-річний підозрюваний запропонував чоловікові допомогти з оновленням даних і отримати відстрочку від мобілізації. За це він зажадав 1000 доларів США.

Хлопець заявив, що собі візьме тільки 100 доларів, а решта суми піде співробітникам ТЦК, з якими в нього налагоджені ділові зв'язки та які оновлять дані військовозобов'язаного і занесуть їх до електронних реєстрів.

Підставою для відстрочки на рік, говорив підозрюваний, буде захворювання, у зв'язку з яким військовозобов'язаний нібито потребуватиме невідкладного лікування. Також вимагач заявив, що в разі відмови чоловіка одразу мобілізують.

Після передачі грошей підозрюваного затримали правоохоронці. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою 242 тис. грн. Затриманому загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Наразі встановлюється причетність підозрюваного до аналогічних злочинів, а також повне коло інших учасників оборудки та клієнтів, які вже скористалися послугами фігуранта.