"Нова пошта" змінює назву на NOVA. На підприємстві роз'яснили, що НП - це група компаній, які займаються не тільки поштовими перевезеннями.

"Ми вже набагато більше, ніж пошта, тому прибираємо це слово в назві групи компаній і залишаємо широке, без бар'єрів", - зазначили в компанії.

Група NOVA складається з таких компаній: 

► "Нова пошта" в Україні - доставляє документи, посилки, великі вантажі, надає послуги фрахтових перевезень і фулфілмента. Має 11 400 відділень і 15 500 поштоматів по всій країні. 

► Nova Post Europe - компанія, яка надає повний спектр логістичних послуг для приватних осіб та бізнес-клієнтів, забезпечує швидку та надійну доставку документів, посилок і вантажів Європою, а також між ЄС та Україною. Ця компанія вже відкрила свої представництва в 11 країнах.

► NovaPay - небанківська фінансова установа, яка розвиває власну міжнародну платіжну систему та надає фінансові послуги приватним клієнтам і бізнесу. Обслуговує 2,6 млн транзакцій на добу.

► Nova Global - компанія, яка займається електронною комерцією та співпрацею з міжнародними онлайн-маркетплейсами.

► Supernova Airlines надає швидку доставку з будь-якої точки світу. Компанія вже здійснила десятки рейсів між країнами Європи. Незабаром почне трансконтинентальні польоти вантажними літаками.

► IТ-компанія Nova Digital виробляє веб-додатки та програмне забезпечення. 

► Nova Digital створює та обслуговує програмні продукти.

► Нова пошта" працює на ринку України з 2001 року. Стартовий капітал компанії становив лише 7 тис. доларів. За 20 з гаком років НП перетворилася на одне з найбільших підприємств України, в якому працюють 25 тис. співробітників.

Після повномасштабного вторгнення РФ відділення "Нової пошти" в Харкові та області зазнавали атак. 21 жовтня 2023 року росіяни завдали ракетного удару по терміналу пошти в Коротичі. Загинули 8 осіб.