Мешканець Харківської області закопав на городі прапор України, щоб той не дістався росіянам. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

За його інформацією, коли село потрапило під тимчасову окупацію, чоловікові вдалося виїхати в безпечне місце, а після того, як ЗСУ звільнили населений пункт, мешканець повідомив їх про схованку.

Бійці 103-ї бригади Сил територіальної оборони ЗСУ викопали прапор у скляній банці. Незабаром його повернуть власнику за підписами військових.

Не всі так дбайливо ставляться до державного прапора. Нещодавно у Первомайському Харківській області чоловік відібрав у дітей прапор, за це йому загрожує до п'яти років ув'язнення.

За інформацією правоохоронців, монітору Мережі, було виявлено відео та фото, на яких невідомий чоловік у стані алкогольного сп'яніння відібрав у дітей український прапор, лаявся та не реагував на зауваження.

Поліція з'ясувала особистість порушника і одразу його розказала: це 69-річний мешканець Первомайського. Затриманий вибачався за вчинок, пізніше зробив це публічно. Він пояснив свої дії тим, що отримав матеріальну допомогу й напився.