За минулу добу на Харківському напрямку РФ не застосовувала авіації. Про це в ефірі нацмарафону розповів речник ОТУВ "Харків" Віталій Саранцев.

Саранцев зазначив, що зменшення кількості авіаударів військові пов'язують із кількома факторами.

По-перше, з певними діями в районі російського аеродрому "Морозовськ", де було знищено інфраструктуру та склади з боєприпасами. По-друге, з появою F-16 в українському небі. По-третє, із заявами президента про посилення протиповітряної оборони на Харківщині.

"Крім того, це може бути пов'язано з тим, що противник перекидає авіаційний компонент на інший, наразі більш важливий для нього напрямок - Покровський напрямок на Донеччині", - сказав Саранцев.

Проте, за словами голови Золочівської громади Віктора Коваленка, близько 11:40 8 серпня російська авіабомба все ж завдала удару по території громади. Влучання було у поле, пошкоджень будівель та поранених внаслідок удару нема.

Саранцев також зазначив, що напередодні противник намагався провести штурмові дії в районах Вовчанська і Глибокого. Крім того, ворог обстріляв позиції СОУ поблизу населеного пункту Сотницький Козачок.

За словами військового, загалом штурмова активність противника дещо знизилася, але все одно спостерігається збільшення кількості обстрілів. Так, позавчора було 517 обстрілів, а за попередню добу - 503.

На напрямку Вовчанська ворог вже провів ротацію, завівши новий підрозділ з Луганської області. Крім того, ЗС РФ здійснили внутрішні ротації та залучили особовий склад, який раніше перебував на другому ешелоні.

За словами Саранцева, основною ціллю окупантів залишається захоплення Вовчанська. Наразі росіяни намагаються розширити зону контролю безпосередньо в населеному пункті, а також просуватися по флангах при спробах штурмувати "в лоб".

Крім того, сьогодні, 8 серпня, у  Генштабі зазначили, що РФ готується до наступу на Харківському напрямку в районі села Глибоке.

Фото ілюстративне