Війська РФ посилюють тиск на Харківському фронті. В оперативно-тактичному угрупованні військ "Харків" відзначають значне збільшення кількості обстрілів

6 серпня росіяни 517 разів обстріляли позицій ЗСУ, застосовуючи артилерію, міномети та системи залпового вогню. В ОТУВ кажуть, що це може свідчити про наміри військ РФ розпочати активні штурмові дії.

Особливо висока інтенсивність обстрілів у районі Вовчанська. За даними розвідки, російське командування зосереджує тут живу силу та техніку. 

Раніше речник ОТУ "Харків" Віталій Саранцев повідомляв, що росіяни спрямували до Харківської області 22-й мотострілецький полк із Луганської області. Російське командування проводить ротації, залучає добровольчі підрозділи та іноземців із Близького Сходу, Центральної Азії та Африки. 

Підрозділи ЗСУ, кажуть в ОТГВ, постійно проводять тренування, посилюють взаємодію між підрозділами та зміцнюють оборонні позиції. В угрупованні стверджують, що оборона міцна, а бійці готові до будь-яких викликів.

Також в ОТГВ повідомили, що "Україна отримує значну підтримку з боку міжнародних партнерів, які постачають сучасне озброєння та військове обладнання, необхідне для ефективної оборони".

Наступ на Харківському напрямку війська РФ почали 10 травня. У перші дні їм вдалося просунутися на кілька кілометрів углиб української території, після чого їх зупинили ЗСУ на підступах до Липців і у Вовчанську. Майже три місяці на цих ділянках тривають бої без радикальних змін лінії фронту. 

Фото - ілюстративне