Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко озвучила позицію щодо присвоєння Харківському академічному драматичному театру імені відомого українського письменника та драматурга Григорія Квітки-Основ'яненка.

"Підтримуємо рішення колективу Харківського академічного драматичного театру дати нове ім'я закладу - беззастережне "так".

У грудні 2022 року театр вдалося звільнити від присмаку "русского міра", а назвати на честь відомого українського письменника та драматурга ХІХ століття, чиє життя минуло в Харкові, чиї вистави й досі мають популярність у глядачів по всій Україні, - ще один крок у боротьбі з пропагандою російської імперської політики.

Профільна комісія обласної ради вже розглянула це питання. За процедурою тепер мають пройти громадські обговорення. Відповідний проєкт розпорядження вже готується. Усю інформацію побачите на сайті обласної ради. Далі - питання винесемо на сесію облради.

Абсолютно всі назви, пов'язані з РФ, мають піти в минуле, а краще - у слід за кораблем. Якщо залишилися ті, хто досі не згодні, подумайте про це, коли на Харків укотре летітимуть російські ракети", - сказала Тетяна Єгорова-Луценко.