Полтавці вирубували ліс у Харківській області, їм повідомлено про підозру. Про це повідомили у поліції.

Так, під час воєнного стану 29 та 36-річні жителі Полтавської області незаконно вирубували дерева на території Валківської територіальної громади Харківської області. Своїми діями правопорушники завдали державі матеріальних збитків на суму понад 194 тисячі гривень. Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 246 (незаконне вирубування або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. За скоєння злочину полтавцям загрожує від 5 до 7 років позбавлення волі.

Враховуючи складну ситуацію з опаленням у Харківській області цього року і те, що область сильно замінована, а в ліси ходити заборонено, незаконна вирубка лісу перетворюється, по суті, не лише на кримінальний, а й у моральний злочин.

Для цьогорічного опалювального сезону українцям потрібно понад 5 млн куб. м дрів, заявив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець. У Харківській області - серйозний дефіцит дров, бо із семи лісгоспів зараз працюють лише чотири. Очікується, що найсерйозніший дефіцит дров буде в Ізюмському та Куп'янському районах та у Балаклійській громаді – там лісгоспи не працюють, все заміновано, ходити до лісів – неможливо. Для тих, хто дрова планує купувати, у жовтні запрацював державний магазин "ДроваЄ". Одна людина може купити там до 15 кубометрів дров на опалювальний сезон. У сервісі зазначили, що на дрова – ажіотаж, тому час очікування після оформлення замовлення може бути тривалим.