У селі Студенок Ізюмського району масштабна лісова пожежа знищила або пошкодила 308 будинків. Про це повідомив начальник Слідчого управління обласної поліції Сергій Болвінов. Від вогню постраждала майже половина будівель села. Згоріла і будівля старостату. Раніше голова Харківської ОВА Олег Синєгубов говорив, що згоріло 130 будинків.

Студенок розташований за 30 км на південний схід від Ізюма. До війни там проживало приблизно 1,4 тис. осіб.

Лісова пожежа почалася 1 вересня в Донецькій області через бойові дії. Вогонь перекинувся в Харківську область. Тут пожежа охопила 1,5 тис. гектара. У зону лиха потрапило село Студенок. 3 вересня пожежу в селі локалізували. Для боротьби з вогнем ДСНС задіяла пожежний поїзд, кілька десятків одиниць техніки та понад 200 рятувальників. 

Із села евакуювали 600 місцевих жителів. 5 вересня у ХОВА повідомили, що 180 евакуйованих повернулися назад

Сусідні громади та міжнародні партнери надають постраждалим:

  • продуктові набори;
  • засоби гігієни;
  • речі першої необхідності.

Співробітники сільради збирають інформацію про потреби населення. Місцева влада також працює над тим, щоб надати компенсацію постраждалим за пошкоджені будинки.

Щоб отримати статус постраждалих, місцеві жителі можуть також звертаються до поліції за телефоном: 095-180-17-94 (Марина Дубина, старший слідчий Ізюмського районного управління поліції).