46-річний безробітний житель Дергачів зливав інформацію про ЗСУ "подрузі" з чату знайомств. Про це повідомили в прокуратурі.

За даними слідства, у травні 2024 року через чат знайомств у месенджері телеграм на нього вийшла громадянка РФ, яка нібито працює журналісткою та розповідає про події на Харківщині від звичайних місцевих мешканців. Жінка запропонувала жителю Дергачів близькі стосунки. Після того як він відгукнувся на цю пропозицію, жінка поступово залучила його до розвідувально-підривної діяльності. Саме ця дівчина виконувала роль "звʼязкової" між підозрюваним та російськими спецслужбами.

Колаборант обходив місто та приховано фотографував місця базування Сил оборони. Ця інформація була необхідна РФ для нанесення прицільних ракетних ударів та атак БПЛА по місту.

Правоохоронці викрили чоловіка у червні цього року, наразі він перебуває під вартою. Його звинувачують у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України). Колаборанту загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.