Лозова в Харківській області може залишитися цієї осені без опалення. Причина - фінансові проблеми комунального підприємства "Теплоенерго". Ситуація ускладнюється тим, що через борги за світло від електропостачання вже відключено частину об'єктів підприємства, включно з системами оповіщення про повітряну тривогу. Про це повідомив мер міста Сергій Зеленський.

За його словами, наразі знеструмлена половина котелень та теплорозподільчих пунктів "Теплоенерго", що ставить під загрозу вчасний початок опалювального сезону.

"Теплоенерго" заборгувало за світло майже 9 млн грн. Водночас державна заборгованість перед "Теплоенерго" за компенсацію різниці в тарифах сянгає 132,8 млн грн. Ця ситуація, а також постанова про "розщеплення" коштів, за якою дві третини надходжень автоматично перераховуються газовикам, призвела до критичного фінансового стану підприємства.

Міська влада намагається вирішити проблему, пропонуючи реструктуризацію боргу та виділення коштів з міського бюджету. Також планується скликання позачергової сесії міської ради для вирішення питання погашення заборгованості.