5 вересня на кладовищі №18 у Харкові поховали 21-річного Євгенія Юрка - фельдшера швидкої допомоги та п'ятикурсника медичного університету, який загинув внаслідок ракетного удару по Харкову 1 вересня,  пише "Суспільне".

Євгеній був у складі бригади швидкої допомоги, яка прибула на виклик до торговельного центру біля станції метро "Академіка Павлова", що потрапив під обстріл. Коли фельдшер працював на місці події, російські війська завдали повторного удару по місту. Внаслідок цього обстрілу Євгеній зазнав тяжкої травми голови і, незважаючи на зусилля лікарів, помер у лікарні через два дні.

Колеги та друзі згадують Євгенія як надзвичайно віддану своїй справі людину. За словами його друга і колеги Івана Рубана, Євгеній був душею колективу на станції екстреної медичної допомоги. Він завжди ставив на перше місце турботу про товаришів, друзів та сім'ю.

Під час цього ж обстрілу ще один працівник "швидкої" отримав поранення ноги уламком. Загалом внаслідок ударів по Харкову 1 вересня постраждало 50 людей, серед яких семеро дітей, двоє медиків і двоє рятувальників.