Для ліквідації масштабної пожежі в районі села Студенок Ізюмського району використовують пожежний потяг. Про це повідомили у ДСНС.

Лісова пожежа через бойові дії розпочалася 1 вересня на території Донецької області. Пжежа перекинулася на Харківщину. Тут вогонь охопив 1,5 тис. га. Вогонь знищив у Студенці 250 житлових будинків із 300. Евакуйовано понад 600 осіб. За даними ДСНС, 3 серпня у селі вдалося локалізувати пожежу. Наразі триває ліквідація наслідків.

Студенок розташоване за 30 км на південний схід від Ізюму. До війни у ​​селі проживало близько 1,4 тис. осіб. Село було в окупації 2022 року. Після визволення люди повернулися додому.

До ліквідації пожежі, крім пожежного потягу, залучено 61 одиницю техніки та 215 осіб особового складу ДСНС, а також 7 одиниць техніки та 16 працівників лісового господарства.

Усього протягом доби з 4 до 5 вересня рятувальники Харківщини виїжджали на ліквідацію пожеж 139 разів. Вісім із цих пожеж були викликані обстрілами.

► Зокрема, біля Куп'янська через російський обстріл горіло 3 приватні будинки та 4 господарські будівлі. Загальна площа пожеж становила понад 1000 кв. метрів.

► У селі Велика Шапківка Кондрашівської громади Куп'янського району горіла суха трава на площі 1,5 га.

► У селі Бугаївка Вовчанської громади горіла трава на площі 700 кв. метрів, а в селі Бобрівка Вільхівської громади – дачний будинок на площі 30 кв. метрів та трава на площі 500 кв. метрів.

Усі пожежі ліквідовано. Інформація про жертв та постраждалих не надходила.

Фото - ілюстративне