Останнім часом обстріли Куп'янська та околиць посилилися. Під ударами опинилися майже всі населені пункти вздовж річки Оскіл на лівому березі, включаючи й сам Куп'янськ. Про це в етері "Суспільне. Студія" розповів голова РВА Андрій Канашевич.

За його словами, особливо потужних ударів зазнає інфраструктура населених пунктів, розташованих на відстані 7-10 кілометрів від лінії фронту. Найтривожнішим є те, що протягом останніх 10 днів у районі щодня є поранені або загиблі серед мирного населення.

У зв'язку з погіршенням ситуації місцева влада активізувала евакуацію жителів з небезпечних районів. Спостерігається збільшення кількості людей, які виїжджають з лівого берега, особливо з Курилівської громади, Ківшарівки та Куп'янська-Вузлового. Влада надає максимальну допомогу евакуйованим, зокрема в Харкові, а також пропонує можливість подальшого переїзду в Закарпатську або Тернопільську області.

Паралельно з посиленням обстрілів цивільних об'єктів російська армія активізувалася і на лінії фронту. За інформацією начальниці пресслужби 14-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Надії Замриги, ворог використовує для штурмів переважно піхоту, уникаючи застосування важкої техніки.

Вона підкреслила, що росіяни йдуть невеликими групами, зазвичай по 3-4 особи, й намагаються просуватися вперед.

Ворог гине цілодобово. Може здатися з моїх слів, що це просто, легко. Але це надзвичайно складно. З огляду на погоду, з огляду на вогневий вплив РФ, яка працює всім: КАБами, ФАБами, артилерією по наших позиціях, по населенню. Утримання рубежів, стійка оборона – це надзвичайні зусилля, - зазначила Замрига.

Попри постійні втрати російська сторона продовжує поповнювати свої ряди новими силами. На Куп'янському напрямку воюють як досвідчені мобілізовані та кадрові військові, так і новобранці без досвіду. Українські захисники стикаються з постійними атаками та спробами знайти слабкі місця в обороні, що вимагає надзвичайних зусиль для утримання позицій.