У Харківській області взято під варту водія, який скоїв ДТП у стані алкогольного сп'яніння. Про це повідомили в прокуратурі.

За даними слідства, 31 липня цього року 21-річний хлопець, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, їхав за кермом свого автомобіля BMW Богодуховом.

На вул. Соборній хлопець перевищив швидкість і збив 48-річного пішохода, який у цей час перебував на краю проїжджої частини. Також BMW протаранив 4 припарковані авто.

Постраждалого чоловіка з тяжкими тілесними ушкодженнями доставили до лікарні. Попередньо встановлено, що показник вмісту алкоголю в крові водія становив 1,66 проміле, що відповідає сп'янінню середнього ступеня.

Водію повідомлено про підозру за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння, що заподіяло потерпілому тяжкі тілесні ушкодження (ч. 2 ст. 286-1 КК України).

Йому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 8 років.