Міська влада Харкова розглядає можливість будівництва будинку відпочинку в Закарпатській області. Про це повідомив міський голова Ігор Терехов, пише "Укрінформ".

За словами мера, питання організації відпочинку для харків'ян, особливо дітей, наразі є досить складним. Більшість дитячих таборів у Харківській області знаходяться в зоні активних бойових дій або під загрозою обстрілів. Міський голова нагадав про трагічний випадок, коли ракета влучила у турбазу в передмісті Харкова у вихідний день. Крім того, РФ знищує дитячі табори, стадіони й школи на Харківщині. Лише у червні 2024 року в Шевченківському районі - два влучання по території табору "Лісова казка", ще одна бомба влучила по території дитячого табору у Київському районі міста. 

Мер повідомив, що наразі місто співпрацює з іноземними партнерами для організації відпочинку дітей, але це не має масового характеру. Тому виникла ідея побудувати власний будинок відпочинку в Закарпатті.

За словами міського голови, вже ведуться переговори із Закарпатською областю щодо виділення земельної ділянки для будівництва. Планується, що цей заклад зможе приймати близько 150 осіб за одну зміну. Він буде призначений для дітей і працівників комунальних підприємств Харкова.