70-річний пенсіонер Володимир із трьома коровами та собакою пройшов 60 кілометрів із зони бойових дій, села Торське Донецької області, до Ізюма в Харківській області, пише "Українська правда".

Російські позиції розміщувалися за три кілометри від будинку Володимира. Він вирішив із тваринами піти з небезпечної зони. Взяв тільки найважливіше - трьох корів на прізвиська Муха, Зойка і Мала, а також цуценя Жорика. Чоловік хотів дійти до Полтавської області. Неподалік Ізюма подорожнього помітили військові.

Володимир розповів, що його село зазнавало масованих обстрілів.

"Коли я виходив, в останній день були сильні прильоти. Почалися десь із 10 вечора і до першої години ночі не припинялися ні на хвилину. Коли було влучання в сусідський будинок, ми швиденько схопили те, що можна було, я забрав три корови і цуценя. І о другій годині ночі ми рушили на західний напрямок. Коли вийшли в сусіднє село, було видно заграву на тому місці, де був мій будинок", - повідомив чоловік.

На запитання, звідки він іде, чоловік відповідав: "З того світу". Від його села мало що залишилося. Російські війська розкидали безліч протипіхотних мін "Пелюсток". Пересуватися селом і в околицях було небезпечно і для людей, і для тварин. 

Військові в Харківській області звернулися до UAnimals - організації із захисту тварин. За допомогою військових волонтерам вдалося розшукати Володимира і переконати його дочекатися машини. Спочатку зоозахисники евакуювали двох корів, а потім повернулися за Володимиром та іншими тваринами.

Благодійний фонд "Землячки" знайшов дім на Полтавщині для Володимира та його великого господарства. Евакуаційна команда вже привезла чоловіка туди.

Фото: UAnimals