Російський агент, який наводив ракети на ХОДА, намагався оскаржити довічний вирок. Про це повідомили у прокуратурі.

Засуджений – затриманий у липні 2022 року харків'янин Денис Панікаров.

За даними слідства, з лютого по квітень 2022 року він збирав інформацію про ЗСУ та цивільну інфраструктуру в Харкові. Дані він передавав через заборонену в Україні соцмережу "ВКонтакті" двом жінкам, які працювали на російські спецслужби. Одна з них зараз мешкає в Москві. У 2014 році вона перебувала на окупованій території на Донеччині, де служила медсестрою в незаконній організації “ДНР”. Інша жінка проживає в Санкт-Петербурзі і є головою проросійської організації "Врятуємо Донбас".

28 лютого 2022 року чоловік направив куратору в Москві координати Харківської обласної державної адміністрації.

Російські війська завдали удару по будівлі ХОДА 1 березня 2022 року. Загинула 31 людина.

Також він надав дані для завдання ударів по офісу фірми ХАДО і передав адреси ряду об'єктів, які надалі були обстріляні військами РФ.

Також харків'янин публікував у соцмережах повідомлення, в яких заперечував збройну агресію РФ проти України та схвалював дії російських військ.

У ході слідства у харків'янина постійно змінювалися версії, проте свою провину так і не визнав. Він заявив, що нічого не знає, і жодної інформації росіянам він не передавав.Фігурант розповів, що з кінця 2017 року почав користуватися чужим акаунтом у ВКонтакті, випадково знайшовши на форумі в інтернеті логін і пароль. Кому належав цей профіль, він нібито не знає. За його словами, він користувався цим профілем для перегляду новин, фільмів та постів, оскільки мав родичів на території РФ, але жодних повідомлень не надсилав. Жінки, з якими велося листування, йому нібито не знайомі. Чоловік намагався переконати суд, що до цього облікового запису могли мати доступ інші особи, оскільки він неодноразово втрачав свої телефони та ноутбук і віддавав їх у ремонт.

Проте сторона звинувачення зібрала докази злочинної діяльності харків'янина. 13 листопада 2023 року Київський районний суд Харкова засудив його до довічного ув'язнення.

Захист подав апеляцію, в якій просив виправдати фігуранта.28 серпня 2024 року Полтавський апеляційний суд повністю відмовив у її задоволенні та залишив у силі вирок суду першої інстанції.

Раніше Панікаров заявляв, що розраховує на обмін і хоче поїхати до родичів та друзів до РФ.