49-річна жителька с. Гусинка Куп'янського району добровільно погодилася працювати на окупаційну владу у серпні 2022 року. Про це повідомив речник Харківського обласного управління СБУ Владислав Абдула.

За інформацією прокуратури, вона обійняла посаду "исполняющей обязанности главного специалиста отдела финансового обеспечения и исполнения бюджета Временной гражданской администрации Купянского района Харьковской области".

Колаборантка займалась плануванням витрат з бюджету, складала кошторис окупаційної адміністрації та звітувала особисто перед гауляйтером району. До повномасштабного вторгнення РФ вона працювала бухгалтером у Кіндрашівській сільській раді.

Після звільнення Харківщини колаборантка намагалася "залягти на дно" та стати "вне политики", але правоохоронці встановили її місцезнаходження та притягнули до відповідальності.

Колаборантці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111-1 Кримінального кодексу України - колабораційна діяльність. Такі дії караються позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.