Стартував продаж квитків на перший в історії «Укрзалізниці» дитячий купейний вагон, який курсуватиме у складі поїзда №15/16 Харків - Ясіня з 8 серпня. Про це повідомили у пресслужбі компанії.

Вагон оснащений таким чином, щоб найменшим пасажирам від 0 до 8 років та їхнім батькам було комфортно, безпечно та цікаво в дорозі.
Дитячий вагон був спроектований за ініціативою «Укрзалізниці» в колаборації з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та за фінансової підтримки Уряду Бельгії.

До кінця цього року планується запустити ще 7 таких вагонів.

«Уже третій рік із початком повномасштабної війни сім'ї з дітьми змушені набагато частіше їздити по всій країні. Завдяки цій ініціативі маленькі мандрівники в Україні зможуть використати час у подорожі для навчання через гру та отримати базову психосоціальну підтримку від працівників, коли і якщо це буде необхідно. Крім того, дитячі вагони оснащені різноманітними розважально-пізнавальними матеріалами, щоб наші діти мали змогу розвиватися за будь-яких умов», - сказав голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Мунір Мамедзаде.

У процесі модернізації вагон отримав низку сучасних рішень, які зроблять подорож батьків із дітьми комфортнішою: від дитячих манежів до сповивальних столиків у туалеті.

Квитки на цей вагон доступні тільки через мобільний додаток «Укрзалізниці», вартість квитка дорівнює вартості купейних квитків аналогічного класу в тому самому поїзді.

Вагон має маркування «Дитячий» у додатку. Діти до 5 років включно подорожують поїздами «Укрзалізниці» безкоштовно, їм не потрібен окремий квиток.

Крім того, з 1 серпня «Укрзалізниця» розширила мережу поїздів із жіночими купе - така функція буде можлива ще в одному поїзді з Харкова, а загалом у чотирьох поїздах далекого прямування.